Gevulde kreeft voor twee

    Gevulde kreeft voor twee

    2keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Mijn man en ik zijn dol of zeevruchten, met name kreeft. Zodoende vond ik een nieuwe manier om één van onze favorieten te bereiden. Een heel bijzonder gerecht. Geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 (675 gr) verse kreeft
    • 50 gr vers broodkruim
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel gedroogde dragon
    • 2 theelepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Een grote pan water snel aan de kook brengen. Kreeft toevoegen en 8 minuten koken. Uit het water halen en even laten afkoelen.
    2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7. Als de kreeft voldoende is afgekoeld met een groot, scherp mes in lengterichting halveren. Eventueel de zwarte streep verwijderen. De tomalley (romige lever) in een kom vermengen met broodkruim, boter, zout, peper en dragon. Het mengsel over het kreeftvlees verdelen dat nog in de kreeft zit en de gehalveerde kreeften in een ovenschaal leggen. Olijfolie erover sprenkelen.
    3. Ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vulling bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren