Aubergine Kaviaar

    Aubergine Kaviaar

    13keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een Mediterrane dip van zoete, gegrilde aubergine op smaak gebracht met ui, olijfolie en dille. U kunt naar smaak de kruiden aanpassen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote aubergine
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels verse dille, fijngesneden
    • 2 theelepels zeezout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven op grillstand voorverwarmen.
    2. De aubergine grondig wassen en er met een vork op verschillende plaatsen gaatjes in prikken. 8-10 minuten op een bakplaat grillen tot de aubergine zacht is. Vervolgens omdraaien en nogmaals 8-10 minuten grillen. Uit de oven halen en halveren.
    3. Met een lepel het vruchtvlees verwijderen en in een middelgrote kom doen. Mengen met ui, olijfolie, dille, zout en peper. Warm of koud serveren met een pita of een knapperig broodje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren