Glühwein

    (256)

    Iedereen die op Europese kerstmarkten is geweest kent deze feestelijke warme wijn. Laat het je de hele winter lang verwarmen!


    223 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175ml water
    • 150 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 1 sinaasappel
    • 10 hele kruidnagels
    • 1 (750ml) fles rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een steelpan het water, suiker en kaneelstokje. Breng aan de kook, zet het vuur later en laat zachtjes doorkoken.
    2. Snij de sinaasappel door de helft en pers het sap in het zachtjes kokende water. Druk de kruidnagels in de buitenkant van de sinaasappelschil en leg de schil in het kokende water. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken, tot het dik en stroperig is.
    3. Schenk de wijn erbij en verwarm tot het gaat stomen, maar net niet kookt. Verwijder de sinaasappelschillen met kruidnagels. Dien heet op in bekers of voorverwarmde glazen (koude glazen kunnen breken).

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (256)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren