Glutenvrije chocoladecake

    Glutenvrije chocoladecake

    31keer bewaard
    1uur10min


    850 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk proteïnerijk alternatief voor chocoladecake zonder bloem. Probeer het eens!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250g pure chocola, fijngehakt
    • 1 1/2 blikje (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eieren
    • 150 gr suiker
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde cakevorm van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. De chocolade in een magnetronbestendige schaal ong. 2 minuten in de magnetron verwarmen. Na de eerste minuut om de 20 seconden roeren tot de chocolade gesmolten en glad is. Als u een krachtige magnetron heeft, op halve kracht laten verwarmen.
    3. Bonen en eieren in een keukenmachine tot een gladde massa pureren. Suiker en bakpoeder toevoegen en vermengen. Gesmolten chocolade erbij schenken en tot een glad geheel vermengen. Schraap de zijkanten schoon zodat alle chocolade volledig opgenomen is. Het beslag in de cakevorm schenken.
    4. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een mes schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. De bakvorm op een rooster plaatsen en 10-15 minuten laten afkoelen alvorens de cake uit de vorm en op een bord te leggen. Net voor serveren poedersuiker erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    11

    de vorm met bloem bestuiven is denk ik niet handig! - 27 feb 2011

    van
    6

    Bestrooien met bloem: niet doen! Gebruik in plaats van bloem polenta. Bloem is niet glutenvrij nl. - 28 mei 2012

    van
    5

    In bakpoeder zit maïmeel, dit is glutenvrij Ik heb net toevallig chocoladecake gemaakt, standaard recept (per ei 50g suiker, 50 halvarine, 50 g meel, 1 el cacao)met kikkererwtenmeel en bakpoeder. Supersimpel en superlekker! - 04 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren