Rijstkoekjes met zoete aardappel-gembersaus

    Rijstkoekjes met zoete aardappel-gembersaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijstkoekjes hebben een krokante buitenkant en zijn zacht van binnen en absoluut verrukkelijk. De saus op basis van gember, kokosmelk en zoete aardappel is ook heerlijk. Eventueel kunt u water gebruiken in plaats van sinaasappelsap. Een heerlijk bijgerecht of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 400 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 600 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 1 zoete aardappel
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 wortel, grof gehakt
    • 1/2 rode paprika, in stukken
    • 4 lente-uitjes, in stukken
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met deksel en bak hierin al roerend de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Jasmijnrijst toevoegen en al roerend 1 minuut laten bakken. Water en 1 theelepel zout toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten, deksel op de pan en de rijst 15 minuten koken. De rijst overscheppen in een grote kom en 15 minuten laten afkoelen.
    2. Terwijl de rijst kookt de zoete aardappel in drieën snijden en in een pan onder koud water zetten. Aan de kook brengen en in ong. 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen.
    3. In een sauspan kokosmelk, water of sinaasappelsap en gember aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 5 minuten laten sudderen. De pan van het vuur halen.
    4. De schil van de afgekoelde zoete aardappel verwijderen en het vruchtvlees met de kokos-gembersaus in blender of keukenmachine pureren. De puree weer in de sauspan scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
    5. In een keukenmachine wortel, rode paprika en grof gesneden lente-ui fijnmaken. 1/2 van de jasmijnrijst en 2 geklopte eieren toevoegen. De machine in korte slagen laten draaien tot het mengsel een meelachtige consistentie heeft. Aan de resterende jasmijnrijst toevoegen en goed mengen. De helft van dit nieuwe mengsel overscheppen in een schone kom.
    6. 2 koekenpannen op een matig hoog vuur verhitten en de resterende olie over de 2 pannen verdelen. Het rijstmengsel van elke kom in 3 gelijke porties verdelen en in totaal 6 ballen vormen. De ballen in de pan leggen, tot 2 cm dikte drukken en in 3-4 minuten per kant goudbruin bakken.
    7. De saus weer opwarmen en op borden scheppen. Een rijstcake op elk bord leggen en bestrooien met een handje fijngesneden lente-ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren