Griekse lamsstoofschotel met sperziebonen

    Griekse lamsstoofschotel met sperziebonen

    8keer bewaard
    2uur50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, eenvoudig te bereiden, stevige maaltijd voor het hele gezin. Ik serveer de stoofschotel met rijst of orzo (rijstvormige pasta) met een lekkere tomaten-komkommersalade en een broodje. De eenvoudige, frisse en heerlijke smaak van de Griekse eilanden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 500 gr lamsschoudervlees, gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 grote ui, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 125 ml droge rode wijn
    • 350 gr tomaatblokjes
    • 400 ml passata
    • 250 ml lamsbouillon
    • 1/2 citroen, geraspt en geperst
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1 laurierblad
    • 500 gr verse sperziebonen, getrimd
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur20min  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Gebruik een grote pan met zware bodem. Verhit hierin op een matig hoog vuur de olijfolie. Lamsvlees kruiden met zout en peper, aan de pan toevoegen en in ong. 5 minuten diepbruin aanbraden. Ui en knoflook erdoor roeren en deze in ong. 2 minuten lichtbruin aanbraden.
    2. Wijn toevoegen, aan de kook brengen en de aangebakken restjes met een houten lepel van de bodem schrapen. Tomaten, passata, lamsbouillon, citroenrasp en citroensap, oregano, kaneel en laurierblad toevoegen. Op een hoge vlam weer aan de kook brengen, het vuur matig hoog zetten, de pan afdekken en het lamsvlees in ong. 1 1/2 uur heel mals laten worden. Sperziebonen erdoor roeren en deze in ong. 20 minuten gaar koken.
    3. Laurierblad en eventuele botjes uit de stoofpot verwijderen. Garneren met fijngesneden verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 09 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren