Groene risotto met tuinbonen

  (58)
  1 uur

  Ik kan niet vaak genoeg herhalen hoeveel lekkerder dit gerecht is als het tijdens bereiden continu wordt geroerd. Als 1 arm moe wordt, gebruik dan de andere. Controleer of de rijst gaar is alvorens te serveren. Er is niks ergers dan een bord krokante risotto. Probeer dit gerecht eens, en u zult zien dat het de moeite waard is!


  73 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 250 gr verse, ongepelde tuinbonen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 50 gr boter, apart te verwerken
  • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
  • 200 gr risottorijst (Arboriorijst)
  • 60 ml witte wijn
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse reggianokaas
  • zout naar smaak

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen. Intussen de tuinbonen pellen en de schil weggooien. De bonen 4 minuten koken, afgieten en onmiddellijk in ijskoud water leggen. 2 minuten laten afkoelen, een sneetje in de bonen maken en ze uit hun vel persen. 3/4 van de bonen in een keukenmachine pureren.
  2. In een aparte grote sauspan de bouillon aan de kook brengen en warm houden. Intussen in een andere grote sauspan om middelhoog vuur 1/2 van de boter smelten en daarin de ui op een laag vuur ong. 5 minuten bakken. Laat de ui niet bruin worden. Rijst toevoegen en al roerend 2 minuten bakken. Wijn toevoegen, het vuur middelhoog zetten en constant roeren tot de wijn is geabsorbeerd. Vervolgens een scheutje hete bouillon toevoegen en als deze is geabsorbeerd, nogmaals bouillon toevoegen. Herhaal dit proces onder constant roeren tot de rijst gaar is.
  3. De gepureerde bonen met resterende boter, de hele tuinbonen en kaas aan de rijst toevoegen. Op een middelhoge vlam al roerend laten koken tot boter en kaas gesmolten zijn en de puree gelijkmatig is verdeeld. Zout erover strooien.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (58)

  User's IP: 23.20.7.34