Groene tomatenchutney

  (202)
  2 uur

  Deze heerlijke, pikante chutney van groene tomaten, uien, paprika's en kruiden is perfect op sandwiches, met aardappelen, kaas en nog veel meer. Ook erg leuk om hier een potje van weg te geven!


  180 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 200 

  • 24 grote groene tomaten
  • 3 rode paprika's, gehalveerd en zonder pitjes
  • 3 groene paprika's, gehalveerd en zonder pitjes
  • 12 grote uien
  • 3 eetlepels selderijzaad
  • 3 eetlepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel zout
  • 750g suiker
  • 500ml ciderazijn

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:2uur 

  1. Vermaal in een blender of keukenmachine de tomaten, rode paprika's, groene paprika's en uien grof (dit moet je wellicht in etappes doen). Bekleed een groot vergiet met mousseline of kaasdoek, zet in de gootsteen of een grote kom, en schenk de tomatenmix erin en laat 1 uur uitlekken.
  2. Meng in een grote pan (geen aluminium) de tomatenmix, selderijzaad, mosterdzaad, zout, suiker en azijn. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten sudderen, regelmatig roeren.
  3. Steriliseer genoeg potten en deksels om de chutney in te kunnen bewaren (6 één liter potten). Doe de chutney in de potten en zorg ervoor dat er geen lucht tussen blijft zitten. Vul alle potten helemaal tot de bovenste rand. Schroef de deksels erop.
  4. Doe een roostertje op de bodem van een grote pan en vul deze tot halverwege met kokend water. Laat voorzichtig de potten hierin zakken. Laat 5cm ruimte tussen elke pot. Schenk meer kokend water erbij indien nodig, tot de bovenkant van de potten voor minstens 5 cm zijn bedekt. Breng water aan de kook, dek af en laat dit 30 minuten koken.
  5. Haal de potten uit de pan en zet op een met doek bedekte of houten oppervlak een paar centimeter van elkaar af, tot ze afgekoeld zijn. Zodra ze afgekoeld zijn, controleer dan of de potten luchtdicht zijn door op de deksel te drukken met je vinger (deksel moet niet naar boven of onderen bewegen). De chutney kan tot een jaar worden bewaard.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (202)