Aubergine Parmigiano

    Aubergine Parmigiano

    25keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, vullende vegetarische maaltijd, in een uur te bereiden dankzij een paar handige tips. Plakken aubergine gedrenkt in ei en paneermeel, en vervolgens gebakken in plaats van gefrituurd. De pastasaus is op basis van tomaat, mozzarella en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr gedroogd broodkruim (of paneermeel)
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 3 aubergines, geschild en in dunne plakken
    • 2 eieren, geklopt
    • 1 fles (500 gr) tomatensaus, in delen te verwerken
    • 450 gr geraspte mozzarella, in delen te verwerken
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, in delen te verwerken
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Broodkruim, basilicum, oregano en peterselie mengen. De plakken aubergine in het geklopte ei dippen en vervolgens in de mix met broodkruim. Enkellaags over de bakplaat verdelen en 5 minuten per kant in de vooverwarmde oven bakken.
    3. Een laagje tomatensaus over een ovenschaal van 23x33 cm verdelen en daarin een laagje aubergine leggen. Mozzarella en Parmezaanse kaas erover strooien. De laagjes herhalen met de resterende ingrediënten en eindigen met een laagje kaas.
    4. Basilicum erover strooien en het gerecht in 35 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren