Hamantaschen

    Hamantaschen

    3keer bewaard
    2uur15min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Het meest eenvoudige recept voor hamantaschen dat ik ooit heb gebruikt! Zoetig van smaak, makkelijk uit te rollen en snel klaar! Mijn kinderen willen ze niet met vriendjes delen! Traditioneel worden ze gevuld met pruim en maanzaad, maar u kunt elke fruitvulling uit blik, ingemaakt fruit, chocolade chips of wat uw gezin ook lekker vindt gebruiken! Wees lekker creatief!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 340 gr boter of margarine, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 6 eetlepels sinaasappelsap
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 560 gr witte bloem
    • 1 blik (390 gr) fruitvulling naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. In een grote kom boter en suiker glad en romig opkloppen. De eieren er 1 voor 1 door kloppen, vervolgens sinaasappelsap en vanille. Bakpoeder erdoor kloppen en tenslotte geleidelijk de bloem toevoegen tot het deeg een bal vormt. Afdekken en minstens 2 uur in de koelkast zetten. Zelf laat ik het een nacht staan.
    2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Bakplaten invetten.
    3. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg tot 6 mm uitrollen. Met een koekmes of glas cirkels van 7 cm uitsnijden en deze over de ingevette bakplaten verdelen. 1 theelepel vulling in het midden van elke cirkel leggen (een grotere hoeveelheid zal van het koekje lopen). De randen van de cirkel dichtknijpen zodat zich driehoeken vormen en ze zoveel mogelijk vulling bedekken. Eventueel kunt u de koekjes ingevroren op de bakplaat leggen zodat ze tijdens het bakken vormvast blijven.
    4. 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes goudbruin zijn. Ze zijn het lekkerst als ze net niet helemaal gaar zijn. Enkele minuten op de bakplaat laten afkoelen, vervolgens op een metalen rooster helemaal laten afkoelen.

    Maanzaadvulling: Is te vinden in blik in Poolse of Oost Europeese winkels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren