Hamantaschen voor Poeriem

    Hamantaschen voor Poeriem

    6keer bewaard
    50min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel gerecht tijdens de Joodse feestdag Poeriem, maar het hele jaar lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 17 

    • 4 eieren
    • 250ml plantaardige olie
    • 225 gr suiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 690 gr witte bloem
    • 2 blikjes (390 gr) fruitvulling naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Eieren kloppen, olie toevoegen en mixen. Suiker, vanille, bakpoeder en zout toevoegen. Geleidelijk de bloem toevoegen en goed mixen.
    2. Een paar uur of een nacht in de koelkast zetten.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    4. Het deeg kneden tot het soepel genoeg is om uit te rollen. Het deeg met een glas of koekmes van 7 cm in cirkels snijden. Ong. 1 theelepel taartvulling in het midden van elke cirkel leggen, de randen naar het midden vouwen en dichtknijpen.
    5. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren