Hartig geroosterde knolgroenten

    Hartig geroosterde knolgroenten

    7keer bewaard
    1uur15min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Ik haatte bietjes tot ik dit recept probeerde; het is een heerlijke manier om ongeacht welke knolgroente te bereiden. Bietjes geven een prachtig rode kleur aan het gerecht, maar als u liever geen roze groenten gebruikt, kunt u ook pastinaak, koolraap of eenzelfde soort groente gebruiken. Wees creatief!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr rauwe bietjes, in blokjes
    • 4 wortels, in blokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 300 gr aardappel, in blokjes
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/4 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • zout en peper naar smaak
    • 5 eetlepels droge witte wijn
    • 50 gr blad van bietjes, in stukjes getrokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Bietjes, wortel, ui, aardappel, knoflook en kikkererwten in een ovenschaal van 23x33 cm leggen. Olijfolie erover schenken en kruiden met tijm, zout en peper. Goed mengen.
    3. 30 minuten in een open schaal in de voorverwarmde oven bakken. Halverwege de baktijd omscheppen. De ovenschaal uit de oven halen en wijn erdoor roeren. Weer in de oven zetten en ong. 15 minuten bakken tot de wijn bijna verdampt is en de groenten gaar zijn. Het bietenblad erdoor roeren en door de hete groenten laten slinken. Voor het opdienen op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren