Hartige bonen- en pompoensoep

    Hartige bonen- en pompoensoep

    3keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige pompoensoep maakt gebruik van pompoenpuree, maar je kunt ook verse pompoen gebruiken. Je kunt ook andere bonen gebruiken - zwarte, pinto of borlotti bonen zijn ook goed in dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 400g pompoenpuree
    • 1 (400g) blikje cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 (330g) blikje maïs, uitgelekt
    • 500ml kippenbouillon
    • 200g tomatenpuree
    • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 (200ml) kuipje crème fraîche (optioneel)
    • handvol gehakte verse koriander, om te garneren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de paprika en ui tot de ui doorzichtig en zacht is, in ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en komijn erbij en bak al roerend nog 2 minuten.
    2. Doe de pompoenpuree, bonen, maïs, kippenbouillon, tomatenpuree en 1 eetlepel koriander erbij; breng op smaak met zout en peper. Breng de soep zachtjes aan de kook; zet vuur lager en laat afgedekt 25 minuten sudderen.
    3. Garneer elke kom soep met een lepel crème fraîche en wat koriander, indien gewenst.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Tip:

    Met groentenbouillon in plaats van kippenbouillon wordt deze soep geheel vegetarisch.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren