Havermoutmuffins met chocolade chips

    Havermoutmuffins met chocolade chips

    (575)
    15keer bewaard
    45min


    521 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige havermoutmuffin wordt met stukjes chocolade hét hoogtepunt van een weekendontbijt!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100g havermoutvlokken
    • 300ml melk
    • 1 ei
    • 125ml plantaardige olie
    • 150 gr donkerbruine basterdsuiker, apart te verwerken
    • 125g chocolade chips (fijngehakte chocola)
    • 125 gr gehakte pecannoten, apart te verwerken
    • 150 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Havermout en melk door elkaar roeren en 15 minuten laten staan. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes bekleden.
    2. Ei, 3/4 basterdsuiker, chocolade chips en 1/2 pecannoten door het havermoutmengsel roeren.
    3. Bloem, bakpoeder en zout door elkaar roeren, het havermoutmengsel eraan toevoegen en voorzichtig roeren tot het beslag net vochtig is. Alle vormpjes tot 2/3 met het beslag vullen en bestrooien met resterende basterdsuiker en pecannoten.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (575)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren