Havermoutmuffins met chocolade chips

    Havermoutmuffins met chocolade chips

    15keer bewaard
    45min


    521 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige havermoutmuffin wordt met stukjes chocolade hét hoogtepunt van een weekendontbijt!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100g havermoutvlokken
    • 300ml melk
    • 1 ei
    • 125ml plantaardige olie
    • 150 gr donkerbruine basterdsuiker, apart te verwerken
    • 125g chocolade chips (fijngehakte chocola)
    • 125 gr gehakte pecannoten, apart te verwerken
    • 150 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Havermout en melk door elkaar roeren en 15 minuten laten staan. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes bekleden.
    2. Ei, 3/4 basterdsuiker, chocolade chips en 1/2 pecannoten door het havermoutmengsel roeren.
    3. Bloem, bakpoeder en zout door elkaar roeren, het havermoutmengsel eraan toevoegen en voorzichtig roeren tot het beslag net vochtig is. Alle vormpjes tot 2/3 met het beslag vullen en bestrooien met resterende basterdsuiker en pecannoten.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren