Auberginerondjes

    Auberginerondjes

    37keer bewaard
    15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvol gerecht van aubergine met een tikje pit. Als voor- of bijgerecht te gebruiken, of om rijkgevulde kaastosti's af te maken. Grillen heeft de voorkeur boven frituren, maar de aubergine is in beide gevallen heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 85 gr polenta of maïsmeel
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout naar smaak
    • 1 aubergine, in plakken van 1 cm
    • 1 liter plantaardige olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een ondiepe schaal polenta, chilipoeder, oregano en zout mengen. De plakken aubergine aan beide zijden met een flinke laag mix bedekken, vervolgens de overbodig mix eraf schudden.
    2. In een grote koekenpan een dun laagje olie verhitten. Als de olie heet is een laagje aubergine erin leggen en 2-3 minuten in een open pan bakken. De plakken omdraaien en bakken tot ze goudbruin zijn.
    3. Olie toevoegen voor de volgende laag aubergine en dit proces herhalen tot alle aubergine is gebakken. U kunt de plakken ook op een bakplaat grillen die licht met olijfolie is ingevet. Vergeet niet de aubergine onder de grill om te draaien! Warm of koud serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Eenvoudig...maar erg lekker. - 01 nov 2014

    0

    makkelijk te maken en erg lekker, fijn dat er geen lactose inzit - 12 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren