Horchata met rum

    Horchata met rum

    7keer bewaard
    4uur30min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Horchata is een traditioneel Mexicaans drankje. De Maya's en Azteken noemden het een godendrankje. Met een scheut rum is het drankje nog hemelser van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 180 gr ongekookte langkorrelige rijst
    • 2 liter warm water
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 300ml melk
    • 1 (397g) blikje gezoete gecondenseerde melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 60 ml rum of naar smaak (eventueel)
    • 16 ijsklontjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur20min  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. In een kom met warm water rijst 1/2 uur laten staan. Het water afgieten maar bewaren, en de rijst in een keukenmachine scheppen. Kaneel toevoegen en tot een pasta pureren. Rijst weer in het water scheppen en minstens 2 uur laten staan. Af en toe roeren en het vocht melkwit laten worden.
    2. Rijst en vocht door een fijne zeef boven een kom of karaf afgieten. Melk, gecondenseerde melk, vanille en eventueel de rum erdoor roeren. Minstens 2 uur in de koelkast zetten.
    3. Om te serveren: de ijsklontjes over 4 glazen verdelen en de gekoelde horchata over het ijs schenken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Kleine correctie: horchata is een Spaans drankje, door de Moren geintroduceerd in met name Valencia, op basis van chufas (knolcyperus) zonder alcohol! Gezien de ingredienten bedoel je hier een ander drankje. - 26 mrt 2015

    JoostKaptein
    0

    heerlijk! veel recepten voor horchata zijn erg ingewikkeld, maar deze is erg simpel. - 18 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren