Humus met rode paprika

    (48)
    15 minuten

    Een heerlijke, smaakvolle snack voor iedereen. Mijn peuter gebruikt het graag als dipsaus of op een tortilla of cracker. Ook lekker als een dip met groenten of toast, of als beleg op wraps of sandwiches.


    62 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en vocht bewaard
    • 2 eetlepels tahini (pasta van sesamzaad)
    • 1/2 grote citroen, geraspt en geperst
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3/4 theelepel zout
    • 70 gr geroosterde rode paprika uit pot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kikkererwten, tahini, citroensap en citroenrasp, knoflook, zout en rode paprika met 2 eetlepels van het bewaarde vocht van de kikkererwten in een keukenmachine pureren. De zijkanten en snijbladen af en toe schoonschrapen. Afdekken en tot gebruik in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (48)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Froukje80
    van
    1

    Heerlijk!  -  03 sep 2014

    ReneeSmits
    1

    Heel erg lekker!  -  22 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren