Ierse whisky steak

    Ierse whisky steak

    16keer bewaard
    1uur30min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Deze marinade op basis van Ierse whisky is onze favoriete marinade voor biefstuk. Het vlees krijgt een sappige, heerlijke smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 160 ml extra virgin olijfolie
    • 3 eetlepels Ierse whisky
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel lente-ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/8 theelepel gekneusde droge rozemarijn
    • 4 (200 gr) steaks (T-bone, lendebiefstuk, rumpsteak, etc)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 1uur3min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Olijfolie, sojasaus, ui, knoflook, peper, peterselie, tijm en rozemarijn in een grote, hersluitbare plastic zak vermengen. De biefstukken in de marinade leggen, de zak sluiten en zo veel mogelijk lucht uit de zak persen. Minstens 1 uur in de koelkast leggen. De biefstukken uit de marinade halen en marinade weggooien. De biefstukken op kamertemperatuur laten komen alvorens ze te bakken.
    2. De barbecue matig heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. De biefstukken roosteren tot ze stevig beginnen te worden en van binnen warm en licht roze zijn (6-7 minuten per kant). Een direct afleesbare thermometer in het midden van het vlees moet 60°C aangeven. Het vlees afdekken met 2 laagjes alumuniumfolie en 10 minuten op een warme plek laten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren