In Guinness gesmoorde lamsbout

    In Guinness gesmoorde lamsbout

    5keer bewaard
    2uur50min


    43 personen hebben dit gemaakt

    U hoeft niet iedere Sint Patrick's Day een Ierse stoofschotel eten. Als u eens iets anders, maar nog steeds traditioneel recept wil proberen, dan kan dit hartige gerecht precies zijn wat u zoekt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 4 lamsbouten
    • 1 ui, fijngehakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 wortels, in stukken
    • 2 stengels selderie, gesneden
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 blik (330 ml) Guinness of een ander donker bier
    • 400 ml runderbouillon
    • 3 takjes verse tijm
    • 3 takjes verse peterselie
    • 1 laurierblad
    • 1 takje verse rozemarijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2uur25min  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. In een stoofpan op een matig hoog vuur de olie verhitten tot deze begint te roken. De lamsbout hierin in ong. 10 minuten aan alle kanten lekker bruin aanbraden. Uit de pan halen en apart zetten. Het overbodige vet uit de pan gieten, het vuur middelhoog zetten, ui en knoflook toevoegen en al roerend bakken tot de ui zacht en doorzichtig is (ong. 5 minuten). Wortel, selderie en tomatenpuree erdoor roeren en nogmaals 5 minuten bakken.
    2. De lamsbout weer in de pan leggen, Guinness en runderbouillon erbij schenken en op een hoge vlam aan het sudderen brengen. Terwijl u wacht tot het vocht suddert met keukendraad takjes tijm, peterselie en laurier stevig bundelen. Aan de lamsbout toevoegen.
    3. Als de lamsbout suddert het vuur matig laag zetten, de pan sluiten en het vlees in 2-3 uur heel mals koken. De stoofschotel is gaar als het vlees bijna van het bot valt. Onder het koken af en toe roeren en eventueel water toevoegen als het kookvocht teveel indikt. Als het lamsvlees gaar is moet het kookvocht tot een lekkere saus zijn ingekookt. Gedurende de laatste 10 minuten kooktijd het takje rozemarijn en zout en peper naar smaak toevoegen. Rozemarijn en kruidenbundel verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren