Italiaanse worstsoep met tortellini

    Italiaanse worstsoep met tortellini

    6keer bewaard
    1uur35min


    1898 personen hebben dit gemaakt

    Italiaanse worst, knoflook, tomaat, rode wijn en tortellini; een stevige soep waarin mijn favoriete ingrediënten uit de Italiaanse keuken verwerkt worden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr Italiaanse worst, vel verwijderd
    • 1 grote ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1,2 liter runderbouillon
    • 125ml water
    • 125ml rode wijn
    • 4 grote tomaten, vel en zaad verwijderd en in stukken
    • 2 wortels, in dunne plakjes
    • een handje vers basilicumblad
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 250 gr passata
    • 185 gr courgette, in plakken
    • 250 gr verse tortellini
    • een handje versgehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. In een stoofpan van 5 liter de worst op een matig hoog vuur aanbraden. Worst uit de pan halen, de pan afgieten en 1 eetlepel vleessap bewaren.
    2. In het bewaarde vleessap ui en knoflook sauteren. Runderbouillon, water, wijn, tomaat, wortel, basilicum, oregano, passata en worst toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en in een open pan 30 minuten laten sudderen.
    3. Het vet van de soep scheppen. Courgette en peterselie erdoor roeren en in een gesloten pan 30 minuten laten sudderen. De tortellini gedurende de laatste 10 minuten toevoegen. Elke portie eventueel met een handje Parmezaanse kaas bestrooien.

    Als er geen Italiaanse worst te vinden is, kan er andere pikante worst gebruikt worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren