Jan Hagels

    Jan Hagels

    16keer bewaard
    1uur


    55 personen hebben dit gemaakt

    Jan Hagels zijn een traditionele Hollandse kerstlekkernij. De koekjes zijn licht gekruid met kaneel en bezet met stukjes walnoot. Ze zijn zo lekker dat u ze watertandend zult bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225g boter
    • 200 gr suiker
    • 1 eidooier
    • 250g bloem
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • het wit van 1 ei + 1 theelepel water, geklopt
    • 60 gr fijngehakte walnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2. Twee bakplaten met bakpapier beleggen.
    2. Boter en suiker romig opkloppen. Eidooier toevoegen en goed mengen (het eindresultaat moet zeer romig zijn). Bloem en kaneel toevoegen en wederom goed mengen.
    3. Het deeg in een dunne laag over 1 hele en 1 halve bakplaat verdelen. Druk het deeg met de vingers aan en trek er met een vork lijnen over. Licht insmeren met het eiwit-watermengsel en nootjes erover strooien.
    4. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en direct in vierkantjes of rechthoeken snijden. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Erg zoet! Heb (helaas) pas naderhand naar andere recepten gekeken en dit is een variant met in verhouding veel suiker (en boter) tov bloem. Volgende keer maak ik ze minder zoet. Wel makkelijk te maken. - 19 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren