Japanse Okonomiyaki

    Japanse Okonomiyaki

    24keer bewaard
    30min


    39 personen hebben dit gemaakt

    'Okonomi' betekent 'wat je ook lekker vindt', en 'yaki' 'koken of bakken'. Serveren met uw favoriete saus: zoetzure saus, Tonkatsu, zoete chilisaus, etc.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr gekookte kip in stukjes
    • 100 gr Chinese kool, in dunne reepjes
    • 40 gr wortel, geraspt
    • 3 lente-ui, fijngesneden
    • 12 verse sperziebonen, in stukken van 1 cm
    • 1 kleine, groene paprika, in dunne reepjes
    • 1 kleine courgette, in dunne reepjes
    • 3 eieren, licht opgeklopt
    • 100 gr witte bloem
    • 175 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels sojasaus
    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 1/4 theelepel geroosterde sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote kom kip, kool, wortel, lente-ui, sperziebonen, groene paprika en courgette vermengen. In een andere kom eieren, bloem, kippenbouillon en sojasaus opkloppen. Eiermix over de vlees-groentemix schenken en goed vermengen.
    2. In een koekenpan of grillpan op een middelhoog vuur plantaardige en sesamolie verhitten. Ong. 60 ml van het beslag in de pan scheppen, voldoende om een cirkel van ong. 5 cm te vormen. Afdekken en in ong. 4 minuten de onderkant goudbruin bakken. Keren en in nogmaals 4 minuten gaar bakken. Op een stuk keukenrol laten uitlekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren