Jessies Turks Fruit

    Jessies Turks Fruit

    32keer bewaard
    30min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Maak zelf Turks fruit en u waant zichzelf in no-time in het zonnige Turkije!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 350ml water
    • 600 gr suiker
    • 3 eetlepels rietsuikerstroop
    • 125ml sinaasappelsap
    • 3 eetlepels sinaasappelrasp
    • 2 zakjes gelatine (zonder toegevoegde smaakstoffen)
    • 100 gr maïzena
    • 125 ml koud water
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 100 gr gehakte pistachenoten
    • poedersuiker om te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote sauspan op een matig hoog vuur 350 ml water, suiker en rietsuikerstroop aan de kook brengen. Frequent roerend tot een temperatuur van 115°C verhitten (controleren met een suikerthermometer). Apart zetten en heet houden.
    2. Sinaasappelsap en sinaasappelrasp vermengen, gelatine erover strooien en apart zetten. Maïzena in een kopje met 125 ml koud water oplossen en door de hete siroop roeren. Op een matig laag vuur zetten en voorzichtig roerend tot een hele dikke saus zachtjes laten inkoken.
    3. Siroop van het vuur halen, sinaasappelmix, vanille en pistachenoten erdoor roeren. Een cakevorm van 20 cm royaal met poedersuiker bestrooien. Het Turks fruit in de bakvorm schenken en op een koele, droge plek (niet in de koelkast) in 3-4 uur op laten stijven.
    4. Als het Turks fruit is afgekoeld de bovenkant royaal met poedersuiker bestrooien. In vierkantjes van 2-3 cm snijden en alle kanten royaal met poedersuiker bestrooien. In een luchtdicht bakje op kamertemperatuur bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    bica
    van
    0

    Geweldig - 02 mrt 2015

    van
    0

    En dit noem jij Turkse fruit? Bah! Walgelijk! Mijn lieve Turkse buurvrouw kan het pas goed! *kotst* - 02 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren