Johnnycakes

    Johnnycakes

    15keer bewaard
    20min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoeken van polenta komen oorspronkelijke van Amerikaanse indianen en hebben door de jaren heen veel namen gehad; bijv. Shawneecake of askoeken. Heet serveren met honing en boter voor een origineel ontbijt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr steengemalen polenta
    • 1 theelepel zout
    • 50 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
    • 250 gr volle melk
    • 2 eetlepels kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Polenta, zout en boter romig opkloppen. Melk en voldoende water toevoegen voor een vochtig, maar stevig beslag.
    2. Schep het beslag met grote volle lepels in een hete, ingevette koekenpan en druk de koeken met de achterkant van een lepel licht aan. Als ze bruin zijn keren en de andere kant bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren