Kaasstengels

    Kaasstengels

    52keer bewaard
    30min


    140 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het hele jaar door een favoriet hapje, maar bijzonder geschikt voor kerst en oud en nieuw feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 120g boter, zacht
    • 450g geraspte cheddarkaas
    • 250g bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel chilipoeder (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Vet een bakblik in.
    2. Klop in een grote kom de boter en kaas romig. Roer de bloem en zout erdoor, mix goed door. Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak het deeg uit tot 1,25cm dik. Snij in repen van 5 cm en bestrooi met chilipoeder indien gewenst. Leg de repen 3 tot 4 cm van elkaar af op de bakplaat.
    3. Bak 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze knapperig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    JulianaAmsterdam
    2

    Makkelijk en lekker! Ook de volgende dag. Heb volkorenmeel gebruikt en maar de helft van het recept gemaakt want anders is het wel erg veel in een keer. - 15 aug 2011

    Ollieoud
    van
    0

    Heerlijk - 18 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren