Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn

    13keer bewaard
    50min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Deze beroemde Oostenrijkse pannenkoek werd voor het eerst bereid voor de Oostenrijkse keizer Frans Jozef I. Serveren met appelmoes of ingemaakt fruit voor een licht dessert of een uitgebreid ontbijt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr witte bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 250ml melk
    • 3 eieren
    • 225 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 25g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. In een middelgrote kom bloem, zout en suiker vermengen. Melk, eieren en room toevoegen en tot een glad beslag roeren. Intussen de boter in een gietijzeren koekenpan smelten en het beslag over de gesmolten boter schenken.
    3. De pan in de oven schuiven en 35 minuten bakken. De pannenkoek rijst en in het midden vormt zich een bubbel. Uit de oven halen en laten afkoelen tot de pannenkoek stevig is of inzakt. In stukken snijden en serveren met appelmoes, ingemaakt fruit of ahornstroop. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren