Kalkoen en champignontaart voor tweede kerstdag

    (119)
    1 uur 5 minuten

    Gebruik de restjes kalkoen van eerste kerstdag en maak er deze heerlijke taart van. Door restjes te gebruiken kan het recept niet makkelijker!


    117 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 klontje boter
    • 325g champignons, fijngesneden
    • 275g restjes gebraden kalkoen, fijngesneden
    • 450ml kalkoen jus
    • kant en klaar deeg
    • 2 eetlepels maïzena (optioneel)
    • 60ml water (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Bak in een grote pan de champignons in boter op middelhoog vuur. Zodra ze wat vocht hebben verloren, voeg dan de kalkoen en jus toe. Schenk in een taartvorm. Dek af met deeg. Prik het deeg rond de randjes wat in en maak sneetjes in de bovenkant om stoom te kunnen laten ontsnappen.
    3. Zet de taart op een bakplaat zodat jus die eventueel overkookt niet op de bodem van de oven terechtkomt. Bak de taart in het midden van de oven tot het goudbruin is, in ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (119)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren