Kalkoenburgers met komijn

    Kalkoenburgers met komijn

    2keer bewaard
    30min


    148 personen hebben dit gemaakt

    Gekruide burgers met een heerlijke geur en boordevol smaak. Lekker op zichzelf, maar met ui of geroosterde paprika zijn ze nog lekkerder! In plaats van kalkoengehakt kunt u ook gemalen kippenvlees gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ei
    • 2 jalapenopepers of groene chilipepers, ontzaad en fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 eetlepels lichte sojasaus
    • 4 eetlepels Worcestershiresaus
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/4 theelepel zeezout
    • 4 eetlepels gedroogd broodkruim
    • 750 gr kalkoengehakt
    • 6 hamburgerbroodjes of baps, doormidden gesneden en geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Ei, chilipeper en knoflook in een grote mengkom vermengen tot het ei goed verdeeld is. Sojasaus, Worcestershiresaus, komijn, mosterdpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout, broodkruim en kalkoen toevoegen, goed mengen en in 6 burgers verdelen.
    2. De barbecue matig heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. De kalkoenburgers bakken tot het vlees van binnen niet langer roze is en het vleessap helder is (ong. 4 minuten per kant). Een vleesthermometer moet minstens 75°C aangeven. Serveren op geroosterde hamburgerbroodjes.

    Bak de burgers in een bakpan of onder de grill als er buiten niet gebarbecued kan worden!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren