Karamelsaus

    Karamelsaus

    25keer bewaard
    15min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijk volle karamelsaus is eenvoudig te maken en geschikt voor een breed assortiment cake, taart en pudding.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 50g boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 150g donkerbruine basterdsuiker
    • 250 ml koude melk
    • 4 eetlepels cognac
    • 1/4 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. In een middelgrote kom bloem en suiker mengen en dit door de gesmolten boter tot een vochtig beslag roeren. Melk toevoegen en glad roeren. Aan de kook brengen en onder frequent kloppen in ong. 5 minuten tot een dik, glad beslag slaan. Cognac en vanille erdoor roeren en van het vuur halen. U kunt de saus ook afgedekt een week of langer in de koelkast bewaren. Net voor serveren opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren