Karwijzaadcake

    Karwijzaadcake

    2keer bewaard
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke roombotersponscake met een subtiel vleugje karwij.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • boter om in te vetten
    • 300 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • zout naar smaak
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 1 eetlepel karwijzaad
    • 1 ei
    • 125ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De bodem en randen van een cakevorm van 20 cm met boter invetten.
    2. Bloem, zout en bakpoeder in een kom zeven.
    3. 125 gr boter en suiker romig opkloppen. Karwijzaad en ei erdoor kloppen. Bloemmix en melk toevoegen en goed kloppen. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.
    4. Ong. 45 minuten bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. Laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren