Karwijzaad en krenten koekjes

    Karwijzaad en krenten koekjes

    2keer bewaard
    37min


    115 personen hebben dit gemaakt

    Deze verrukkelijk gekruide koekjes hebben een subtiele karwijsmaak. Lekker bij een kop thee of als een origineel cadeautje.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 250g bloem
    • 150 gr suiker
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 120 gr boter
    • 75 gr gedroogde krenten
    • 4 eetlepels karnemelk
    • 1 ei
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel karwijzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:37min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een mengkom met mixer en deeghaken de droge ingrediënten mengen tot het geheel op grove broodkruimels lijkt. Krenten erdoor roeren.
    3. Het geklopte ei erdoor mixen. Melk erbij gieten en met een vork tot een zacht deeg mengen. Eventueel meer melk toevoegen.
    4. Op een bebloemd oppervlak het deeg tot een bal vormen en 5-6 keer licht kneden. Uitrollen tot een dkte van 0,5 cm en met een mes vierkantjes en driehoekjes uitsnijden (diameter ong. 5 cm).
    5. In 12-14 minuten goudbruin bakken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    moest even wennen aan het wat nattere, plakkerige deeg, maar erg lekker! - 09 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren