Kersen-rabarbercrumble

    Kersen-rabarbercrumble

    6keer bewaard
    55min


    97 personen hebben dit gemaakt

    Dit dessert is gebaseerd op een combinatie van zoete en scherpe smaken. Warm serveren met custardsaus, Griekse yoghurt of roomijs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Vulling
    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels maïzena
    • 250 ml koud water
    • 2 blikjes (425 gr) kersen in siroop, uitgelekt
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 500 gr verse rabarber, gesneden
    • Voor de crumblemix
    • 125 gr witte bloem
    • 80 gr havervlokken
    • 150g donkerbruine basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 125g boter
    • 25 gr fijngehakte pecan- of walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur maïzena en suiker vermengen. Water toevoegen en constant roeren tot dik en bubbelend. Kersen en amandelextract erdoor roeren. Apart zetten en laten afkoelen.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. In een middelgrote kom bloem, haver, basterdsuiker en zout vermengen. De boter erdoor wrijven tot een gelijkmatig kruimeldeeg ontstaat. 1/2 hiervan over de bodem van een 22x33 cm grote ovenschaal verdelen. Rabarber over de deegbodem verdelen en vervolgens de kersenmix over de rabarber. De gehakte noten door het resterende kruimeldeeg roeren en over het fruit strooien.
    4. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenlaag krokant en goudbruin is. Warm serveren met custardsaus of roomijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik vind het een heerlijk recept en mijn gasten hebben ervan genoten. Zodra rabarber in het seizoen komt, wordt mij gevraagd om dit recept weer te maken. - 27 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren