Authentieke Thaise kip met cashew

    Authentieke Thaise kip met cashew

    47keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit oorspronkelijk Thaise recept is een beetje aangepast. Groenten en kruiden kunt u naar eigen smaak aanpassen en de kip kan vervangen worden door een stevige tofu. Serveren met jasmijnrijst. De hoeveelheid chili-knoflookpasta bepaalt de scherpte van het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 grote gele paprika, fijngesneden
    • 3 eetlepels ketchup
    • 2 eetlepels oestersaus
    • 1 eetlepel ketjap
    • 75 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel Thaise chili-knoflookpasta
    • 4 kipfilets, in blokjes
    • 1 courgette, in stukjes
    • 1 gele courgette, fijngesneden
    • 175 gr broccoli, fijngesneden
    • 200 gr verse champignons, in vieren
    • 75 gr ongezouten cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin ui en gele paprika gaar bakken. Ketchup, oestersaus, ketjap, kippenbouillon, suiker en chili pasta erdoor roeren. Kip, courgette, broccoli en champignons toevoegen. 10 minuten laten koken tot de groenten gaar zijn en het vleessap helder is. Net voor het opdienen de cashewnoten erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    tiatitia
    van
    4

    Iets anders. Ik heb er lente uitjes door gedaan en de groenten alleen 5 min mee laten koken. - 22 sep 2009

    tiatitia
    van
    3

    een lekker gerecht, maar ik zou de groenten niet zo lang laten koken, in elk geval de broccoli niet. - 22 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren