Sappige rabarbercake

    Sappige rabarbercake

    5keer bewaard
    1uur


    204 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk sappige cake; een geweldig dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 300 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 300 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 250ml zure room
    • 500 gr rabarber, gesneden
    • 5 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote kom boter en basterdsuiker romig opkloppen. Ei en vanille erdoor kloppen.
    2. Bloem, baksoda en zout in een kom zeven. Geleidelijk door de botermix roeren. Zure room en rabarber erdoor scheppen en het beslag in een glazen ovenschaal van 22x33 cm scheppen.
    3. Suiker en nootmuskaat vermengen en over het beslag strooien.
    4. 40 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren