Avocado-koriandersoep

    Avocado-koriandersoep

    5keer bewaard
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    De weldadigheid van deze smakelijke koude soep wordt gebalanceerd door de limoen en de hot sauce. De (optionele) toevoeging van een scheutje Tequila geeft een extra kick.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 avocados - geschild, ontpit en in blokjes
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 800ml koude kippenbouillon
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 theelepel hot sauce (b.v. Tabasco™)
    • 1 eetlepel vers limoensap, of naar smaak
    • 1 eetlepel tequila (optioneel)
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetepels zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng in een keukenmachine de avocado, sjalotten, kippenbouillon, tomatenpuree, hot sauce, limoensap en teguila. Bewaar wat koriander voor garnering en doe de rest ook in de keukenmachine. Pureer tot een glad geheel. Als je een staafmixer hebt, doe dit dan in een pan of grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Doe het in een grote kom, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast alvorens op te doenen.
    2. Om te serveren: verdeel de soep over vier gekoelde kommetjes. Doe er een lepel zure room bovenop en een takje koriander ter garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    angelique
    van
    1

    Iets anders. Ik heb er alleen 1 eetl tomatenpuree door gedaan en ik heb de soep gegarneerd met gehalveerde kerstomaatjes. - 23 sep 2009

    angelique
    van
    1

    De soep is het lekkerst als het heel koud geserveerd wordt. Ik heb een beetje droge sherry gebruikt in plaats van tequila. - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren