Kokos roomkaas glazuur

    Kokos roomkaas glazuur

    8keer bewaard
    15min


    136 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde een glazuur voor een kokos-laagjescake die qua smaak opgewassen was tegen een sterkere smaak, maar niet te overheersend en ook niet te zoet. Als je een laagjescake garneert, raad ik aan wat gesmolten abrikozenjam over de middelste laag te smeren, samen met wat van deze glazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 200g zachte roomkaas
    • 100g zachte ongezouten boter
    • 500g poedersuiker
    • 2 eetlepels slagroom
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kokos essence (optioneel)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 50g gedroogde kokos
    • 75g gedroogde kokos, geroosterd (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Mix de roomkaas en boter in een kom tot het licht en luchtig is. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe, ongeveer 200g per keer, afgewisseld met de slagroom. Roer het zout, kokos essence en vanille extract erdoor. Blijf mixen tot het mengsel zacht en smeerbaar is. Voeg meer poedersuiker toe indien nodig om de glazuur dikker te maken, of meer slagroom om dunner te maken. Roer de 50g kokos erdoor. Indien gewenst, strooi de geroosterde kokos gelijkelijk over de geglaceerde cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren