Kokubs mangochutney

    Kokubs mangochutney

    14keer bewaard
    9uur


    61 personen hebben dit gemaakt

    In Saoedi-Arabië woonden we in een hechte, multiculturele gemeenschap. Onze Pakistaanse buren werden een soort familie ver van huis. Kokub, de buurvrouw, maakte deze ongelooflijk lekkere mangochutney zelf. Een paar jaar geleden vroeg ze me daarbij te helpen. Natuurlijk gebruikte ze geen recept, maar de volgende keer nam ik mijn weegschaal mee, zodat ik haar magische recept zelf kon maken. Een ongelooflijke ervaring!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 4 groene (onrijpe) mango's, geschild, pit verwijderd en in repen gesneden
    • 1 stukje (3 cm) verse gember, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, geschild
    • 500g suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gedroogde rode chilischilfers
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 2 kardemompeulen
    • 4 kardemomzaadjes
    • 1 stokje (7 cm) kaneel
    • 5 hele kruidnagels
    • 250 ml azijn
    • 5 zwarte peperkorrels, gekneusd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:9uur 

    1. De mango's in een grote pan doen. Gember en knoflook in een vijzel tot een gladde pasta malen en dit door de mango roeren. Suiker erdoor roeren, plus zout, chilipepers, komijnzaad, kardemompeulen en zaadjes, kaneelstok en kruidnagel. Goed roeren en dan de pan sluiten. De pan een nacht bij kamertemperatuur laten staan.
    2. De volgende dag de pan op een middelhoog vuur zetten en onder af en toe roeren ong. 30 minuten laten koken, tot de saus in begint te dikken. Azijn en peperkorrels erdoor roeren en nogmaals 1 minuut laten koken. Voor gebruik laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Maak het voor de tweede keer. Heerlijk met een donkerbruine boterham met oude brokkelkaas. - 10 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren