Koreaanse salade met sesamdressing

    Koreaanse salade met sesamdressing

    2keer bewaard
    10min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade wordt gewoonlijk gegeten met galbi (Koreaanse ribbetjes van de barbecue).

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 krop rode Romaanse sla
    • 4 lente-uitjes (het witte gedeelte)
    • 60 ml sojasaus
    • 5 eetlepels water
    • 2 theelepels suiker
    • 60 ml witte azijn
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel rode chilischilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. De slablaadjes wassen, afspoelen en droogmaken. In hapgrote stukken snijden en in de saladekom doen. Het witte gedeelte van de lente-ui in lengterichting in lange dunne repen snijden (als ze tijdens het snijden krullen, zijn ze dun genoeg). De ui aan de salade toevoegen.
    2. In een kleine mengkom sojasaus, water, suiker, azijn, sesamolie en rode chilischilfers vermengen.
    3. Net voor serveren de dressing over sla met ui schenken en goed door elkaar scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren