Koulourakia (Griekse boterkoekjes)

  • 23keer bewaard
  • 40min

Deze koekjes met boter worden traditioneel in Griekenland rond Pasen gemaakt. Ik vind ze op elk moment van het jaar lekker, en ik maak ze ook met kerst. Ze zijn heerlijk als je ze in koffie doopt, zoals ze dat in Griekenland doen.

GODGIFU

Ingrediënten

Porties: 48 

  • 225g boter, zacht
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 275g bloem
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
  2. Klop in een middelgrote kom de boter, suiker en ei tot een glad geheel. Roer de vanille en amandelextract erdoor. Meng de bloem erdoor om een deeg te vormen. Aan het eind zul je dit met de hand moeten kneden. Neem ongeveer een theelepel deeg per keer en rol er twists, 'S' vormen of kransen van. Leg de koekjes 2 tot 5 cm van elkaar af op de ingevette bakplaat. Smeer in met losgeklopt ei.
  3. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze lichtbruin en stevig zijn.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Tessa
van
4

Foto en eidresultaat klopt niet! Het gaat hier gewoon op platte koekjes jammer van de foto! Ze waren wel erg lekker hoor! - 17 dec 2010

MarjaBoersma
0

Moet er geen bakpoeder in zodat ze dan wel luchtig worden? Of zelfrijzend bakmeel gebruiken! Gist is ook nog een optie. Omdat het op de foto puffs zijn en in het echie zijn ze plat! Dat ga ik nog eens uitproberen! - 04 mrt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties