Kreeft thermidor

    Kreeft thermidor

    3keer bewaard
    40min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Dit verbluffende kreeftgerecht is verrassend eenvoudig te bereiden: kreeftenschaal gevuld met gekookte kreeft in een romige witte wijnsaus, overdekt met een laagje Parmezaanse kaas en goudbruin gegrild.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 middelgrote gekookte kreeft
    • 30g boter
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 325 ml verse visbouillon
    • 60 ml witte wijn
    • 60 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1/2 theelepel Engelse mosterd
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Halveer de kreeft in lengterichting en verwijder het vlees uit scharen en staart. Apart zetten. Eventueel vlees uit de kop halen en apart zetten. Het vlees fijnsnijden en weer in de kreeft doen.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Sjalot toevoegen en al roerend zacht bakken. Visbouillon, witte wijn en room erdoor roeren. Aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Mosterd, citroensap, peterselie, zout en peper erdoor roeren.
    3. De oven op grillstand voorverwarmen.
    4. Leg de kreefthelften op een grillpan of in een ondiepe ovenschaal, de saus over het vlees in de kreeft scheppen en Parmezaanse kaas erover strooien.
    5. In 3-4 minuten net goudbruin grillen. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren