Afrikaanse pindasoep

    Afrikaanse pindasoep

    115keer bewaard
    1uur


    483 personen hebben dit gemaakt

    Deze wonderlijke combinatie ingrediënten ligt aan de basis van een verrassend lekkere soep waar iedereen dol op zal zijn! Serveren met een lepel yoghurt erop en een krokant broodje om lekker te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 middelgrote uien, gehakt
    • 2 grote rode paprika's, in stukjes
    • 4 teentjes fijngesneden knoflook
    • 1 fles (700 gr) passata (tomatensaus)
    • 2 liter groentebouillon
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 1/4 theelepel chilipoeder (eventueel)
    • 170 gr pindakaas met stukjes
    • 85 gr ongekookte zilvervliesrijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie op een middelhoog vuur in een grote stoofpan. Bak de uien en stukjes paprika tot ze licht gebruind en zacht zijn. De knoflook voegt u toe als uien en paprika bijna gaar zijn; dit voorkomt aanbakken.
    2. Voeg al roerend de passata, groentebouillon, zwarte peper en chilipoeder toe. Zet het vuur laag en laat het geheel gedurende ong. 30 minuten zonder deksel sudderen.
    3. Voeg al roerend de rijst toe, vervolgens 15 minuten laten sudderen, of tot de rijst gaar is. Voeg als laatste de pindakaas toe, roer deze goed door. De soep kan direct geserveerd worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    tiatitia
    van
    14

    Goeie soep! Ik heb iets royaler met de kruiden gestrooid, iets pittiger, maar erg lekker. - 11 nov 2009

    garnaal
    van
    6

    dat lijkt me lekker! - 12 nov 2010

    van
    4

    Heerlijk! Ik maak dit recept minimaal eens per maand. - 24 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren