Pasta e Fagioli

    Pasta e Fagioli

    18keer bewaard
    1uur15min


    716 personen hebben dit gemaakt

    Een weldadige warme soep die eenvoudig te bereiden is. Uitermate geschikt aan het eind van een luie zondag, geserveerd met een krokante ciabatta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in vieren en vervolgens gehalveerd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 fles tomatensaus
    • 1.2 liter water
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt, of 1 eetlepel gedroogd
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt, of 1 eetlepel gedroogd
    • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt, of 1 1/2 eetlepel gedroogd
    • 1 theelepel zout
    • 1 blik (400 gr) cannellinibonen/witte bonen, uitgelekt
    • 1 blik (400 gr) haricot verts/fijne sperziebonen, uitgelekt
    • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 (500g) pak macaroni

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De uien in een grote stoofschotel op middelhoog vuur in olijfolie bakken tot ze transparant zijn. De knoflook erdoor roeren en het geheel zacht laten worden.
    2. Het vuur laag zetten en tomatensaus, water, peterselie, basilicum, oregano, zout, cannellibonen, haricots en Parmezaanse kaas toevoegen en doorroeren. Gedurende 1 uur laten sudderen.
    3. Bereid de macaroni volgens de instructies op het pak, afgieten. Roer door de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren