Krokante aardappelkoeken

    Krokante aardappelkoeken

    39keer bewaard
    15min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om een restje puree te verwerken. Eenmaal afgekoeld kunt u de koeken ook invriezen en ze voor gebruik in een broodrooster opwarmen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ei, losgeklopt
    • 425 gr aardappelpuree
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een middelgrote mengkom ei opkloppen en met ui door de aardappelpuree mengen. Zout en peper toevoegen.
    2. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Het aardappelmengsel in rondjes van 10 cm in de koekenpan scheppen en met een spatel tot een dikte van 1,5-2,5 cm drukken. Bakken tot de onderkant bruin is, keren en de andere kant bruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    5

    Snelle manieren. Ik heb aardappels heel dun gesneden dan 10 minuten laten bakken. Dan strooi je er een kleine hoeveelheid bloem overheen. Doe het dan 15 tot 18 minuten in de oven op 180 graden en de aardappelpannekoek is klaar - 15 jan 2011

    van
    0

    makkelijk te maken,voorbereiding wat langer,is weer eens iets anders dan standaard...ook leuk voor feestdagen ofzo - 08 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren