Lefse

    Lefse

    8keer bewaard
    1uur


    66 personen hebben dit gemaakt

    'Lefse' is een traditionele Noorse aardappelpannenkoek. Wij eten ze met boter en suiker.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 4,5 kg aardappels, geschild
    • 125g boter
    • 5 eetlepels slagroom
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel suiker
    • 300 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een middelgrote sauspan de aardappels onder water zetten en zacht gaar laten koken. De hete aardappels door een aardappelpers drukken en 9 kopjes van de geperste aardappel in een grote kom scheppen. Boter, room, zout en suiker toevoegen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    2. Bloem door de aardappelmix roeren. Stukjes van het deeg aftrekken en hiervan walnootgrote balletjes draaien. Een doek licht met bloem bestrooien en de balletjes hierop tot een dikte van 0,25 cm rollen.
    3. Bakken op een hete (200°C) platte gietijzeren bakpan tot zich bubbels vormen en beide kanten bruin zijn. Leg de lefse op een vochtige doek, laat ze even afkoelen en bewaar ze vervolgens tot serveren onder de vochtige doek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    VeMa
    van
    1

    Geweldig ga het gelijk proberen. - 15 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren