Deeg voor taarten

    Deeg voor taarten

    10keer bewaard
    10min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Vergeet maatbekers en deeghaken! Hoeveel bloem u ook gebruikt, u neemt vervolgens de HELFT van dat gewicht voor reuzel en margarine. Het motto: half zoveel vet als bloem.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 500 gr witte bloem
    • 125 gr reuzel
    • 125 gr margarine
    • 5 eetlepels koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Reuzel en margarine in blokjes snijden en door de bloem scheppen. Met de hand verkruimelen en tot een fijn, korrelig, graanachtig deeg kneden.
    2. Voldoende water toevoegen om een zacht deeg te maken. In een bal kneden en ong. 1 uur in de koelkast zetten.
    3. Als het deeg koud is op een bebloemd oppervlak leggen en een paar keer kneden. Uitrollen en vervolgens taartvulling naar keuze erover verspreiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Is dfit écht "bladerdeeg"? - 03 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren