Inloggen Aanmelden

Deeg voor taarten

  • 1beoordeling
  • 9keer bewaard
  • 10min

Vergeet maatbekers en deeghaken! Hoeveel bloem u ook gebruikt, u neemt vervolgens de HELFT van dat gewicht voor reuzel en margarine. Het motto: half zoveel vet als bloem.

Zoe

Ingrediënten
Porties: 16 

  • 500 gr witte bloem
  • 125 gr reuzel
  • 125 gr margarine
  • 5 eetlepels koud water

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Reuzel en margarine in blokjes snijden en door de bloem scheppen. Met de hand verkruimelen en tot een fijn, korrelig, graanachtig deeg kneden.
  2. Voldoende water toevoegen om een zacht deeg te maken. In een bal kneden en ong. 1 uur in de koelkast zetten.
  3. Als het deeg koud is op een bebloemd oppervlak leggen en een paar keer kneden. Uitrollen en vervolgens taartvulling naar keuze erover verspreiden.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

aneijzen
van
2

Is dfit écht "bladerdeeg"? - 03 sep 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties