Luxe boterkoekjes

    Luxe boterkoekjes

    76keer bewaard
    38min


    123 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige, klassieke koekjes kun je het hele jaar door eten. Voor een feestelijke tint met kerst, gebruik je koekstekers met kerst vormpjes en garneer je het met een glazuurlaag.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 250g zachte boter
    • 100g suiker
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 300 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:38min 

    1. Mix de boter tot het lichtgekleurd is. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot een licht en luchtig geheel. Klop het ei en het amandel extract erdoor.
    2. Meng geleidelijk de bloem erdoor. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    4. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een plak van 0,25 cm. Snij in de gewenste vormpjes met gebruik van licht met bloem bestoven stekers. Leg de koekjes op niet ingevette bakplaten.
    5. Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudkleurig zijn. Leg op roosters om af te koelen. Decoreer zoals gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    tiatitia
    van
    9

    Makkelijk recept voor een 'gewoon' koekje. Mijn kinderen hebben er allerlei vormpjes uitgesneden en hadden daar erg veel plezier in. Dat ze dan nog lekker smaken is mooi meegenomen :-) - 14 dec 2009

    4

    Leuk en makkelijk. En ze smaken erg lekker, langer als 8 minuten gaf hier wel een erg donker effect. - 22 dec 2011

    1

    Super lekker, maar heb er wel massa's bloem bij moeten kappen... Met de aangeduide hoeveelheden krijg je te plakkerig deeg, onmogelijk om uit te rollen - 23 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren