Madeleines

    Madeleines

    23keer bewaard
    30min


    165 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke recept voor Madeleines kan niet nog heerlijker of makkelijker te maken zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel rasp van citroenschil
    • 125g poedersuiker
    • 100 gr witte bloem
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 125g boter, gesmolten en afgekoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 3min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Vet 24 madeleine vormpjes in en bestuif met bloem.
    2. Meng in een middelgrote kom de eieren, vanille en citroenrasp 5 minuten met een elektische mixer op de hoogste stand. Mix geleidelijk de poedersuiker erdoor. Mix 5 tot 7 minuten tot het dikker en glanzend is.
    3. Zeef de bloem en bakpoeder samen. Zeef 1/4 van de bloem mix door het ei mengsel en vouw het er voorzichtig door. Schep de resterende bloem in vier keer erdoor. Schep dan voorzichtig de afgekoelde boter erdoor. Lepel het beslag in de voorbereide vormpjes, elk voor 3/4 gevuld.
    4. Bak 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes goudkleurig zijn en de bovenkanten terugveren. Laat in de vormpjes op een rooster 1 minuut afkoelen. Maak los met een mes, en haal ze uit de vorm en leg op een rooster om af te koelen. Strooi door een zeef poedersuiker over de bovenkanten of smelt pure chocolade en dip de uiteinden in de chocola. Bewaar in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    5

    Prima recept,lekker luchtig. - 24 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren