Makkelijke gebraden kalkoen

    Makkelijke gebraden kalkoen

    4keer bewaard
    5uur30min


    2009 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, gebraden kalkoen recept zonder fratsen en franjes.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 hele kalkoen
    • 75g boter
    • 1 liter kokend water
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 2 eetlepels gedroogde uitjes
    • 2 eetlepels kipkruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Maak de kalkoen schoon. Verwijder de ingewanden of je kan ze bij de ovenschaal indoen om te roosteren als iemand dit lekker vindt.
    2. Leg de kalkoen in een braadslee. Steek je vingers tussen het borstvel en vlees om kleine zakjes te maken. Smeer de helft van de boter tussen het vel en het borst vlees. Hierdoor wordt het vlees lekker sappig.
    3. Meng het water met het bouillonblokje en strooi de peterselie en ui erdoor. Schenk over de bovenkant van de kalkoen. Strooi kipkruiden over de kalkoen.
    4. Bedek met aluminiumfolie en bak 4 tot 5 uur in de voorverwarmde oven. Haal het folie in de laatste 45 minuten eraf zodat de kalkoen mooi bruin wordt.

    Kalkoen braden

    Bekijk ook ons artikel voor het braden van kalkoen! Hier vind je o.a. een tabel voor de bereidingstijd van kalkoen, naar gewicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren