Maltese konijnstoofpot

    (19)
    1 uur 35 minuten

    Dit is een traditionele Maltese stoofpot.


    28 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 konijn, in stukken
    • 1 grote ui, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 125ml rode wijn
    • 1 laurierblad
    • 1 runderbouillonblokje
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1/4 theelepel suiker
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 grote aardappels, geschild en in vieren
    • 2 wortels, in stukken
    • 100g diepvries tuinerwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur; bak de konijn, ui en knoflook in de hete olie tot de knoflook en ui gaan geuren en de konijn bruin is. Roer de wijn, laurierblad, bouillonblokje, nootmuskaat, tomatenpuree en suiker erdoor; bestrooi met zout en peper. Voeg de aardappels, wortels en erwten toe. Voeg net zoveel water toe tot alles bedekt is. Breng aan de kook; zet het vuur lager en laat sudderen tot de aardappels helemaal gaar zijn, in ongeveer 1 uur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (19)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties