Mandelbrodt

    Mandelbrodt

    2keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een Joods biscuitje dat veel op biscotti lijkt.

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 4 eieren
    • 250 gr suiker, apart te verwerken
    • 1/4 theelepel zout
    • 250 ml plantaardige olie, apart te verwerken
    • 450 gr witte bloem, apart te verwerken
    • 140 gr geroosterde en gehakte amandelen
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 theelepel amandelextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Eieren en 200 gr suiker mixen, zout en 60 ml olie toevoegen en wederom mixen. Kombineer 4 eetlepels bloem en amandelen en goed door elkaar scheppen.
    2. Resterende bloem met bakpoeder vermengen en afwisselend met resterende olie aan het eiermengsel toevoegen (beginnen en eindigen met de droge ingrediënten). De extracten en amandelen erdoor roeren en goed mengen.
    3. In 8 porties verdelen en deze op een ingevette bakplaat elk in staven van 14x7 cm kneden. Naar wens eventueel resterende 50 gr suiker erover strooien alvorens in de oven te schuiven.
    4. 25 minuten in de voorverwarmde oven (180°C/gasstand 4) bakken tot de staven licht gebruind zijn.
    5. Elke staaf diagonaal in plakken van 1 cm snijden en hun kant op de bakplaten leggen. Nogmaals ong. 5 minuten bakken en vervolgens op metalen roosters laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren